Dobra politura do samochodu

Kosmetyków samochodowych nigdy za mało. Tak jak dla kobiet drogeria, tak tym sklep z kosmetykami samochodowymi dla faceta jest po prostu miejscem przeznaczenia. Każdy kto kocha swoje auto, na pewno posiada rożne kosmetyki od tych do pielęgnacji opon, po takie do dekontaminacji czy zabezpieczenia lakieru. Jeśli jesteśmy nieco obyci w temacie regeneracji lakieru samochodowego, to na pewno zainteresowaliśmy się również tematem politury samochodowej. Należy pamiętać, że rożni producenci mogą nazywać inaczej swoje środki i nie koniecznie muszą mieć one nazwę politura samochodowa. Mogą występować pod wieloma nazwami, ponieważ politury mogą posiadać woski, nanocząstki krzemu lub kwarcu, wszystko zależne jest od opatentowanej technologii kosmetyku. Właściwie dopóki nie przetestujemy kilku kosmetyków i metoda prób i błędów nie wykonamy testów, to trudno nam będzie ocenić, czy dany specyfik działa, czy też nie. Dlatego najczęściej opieramy się na opinii sprzedawcy w sklepie lub opiniach dostępnych w internecie. Czyli tak zwanych komentarzach lub potocznie opiniach o produkcie. Jeśli będziemy kierować się ceną to trafimy na linię kosmetyków K2, która jest linią budżetową i nie wszystkie środki tej marki spotkają się z naszym zadowoleniem. Możemy pójść nieco dalej i wybrać linię kosmetyków Sonax, to sprawdzona marka, lecz równie nie wszystkie kosmetyki mogą przynieść oczekiwany rezultat. Dochodzimy do najwyższej półki, a przynajmniej na tyle wysokiej, że konkurencja jest tutaj niska i spotykamy kosmetyki meguiars oraz kosmetyki menzerna. Trudno jednoznacznie ocenić, które jest lepsze bowiem każdy z producentów koncentruje się na nieco inym polu zainteresowań, jednak dosyć mocno konkurują ze sobą w tej dziedzinie. Mamy jeszcze do czynienia z kosmetykami 3M, te jednak nie spotykają się z takim pozytywnym oddźwiękiem jak linia kosmetyków meguiars.
kosmetyki meguiars