Hurtownia o szerokim asortymencie to przyszłość handlu.

Hurtownia online

Kiedyś rynek podaży produktów był zdominowany przez wyspecjalizowane podmioty które w bardzo specjalistyczny sposób zaopatrywały lokalnych kontrahentów w wąski przedział produktów. W dzisiejszych czasach kiedy sprzedaż bezpośrednia zostaje wyparta przez jej wirtualną wersję, trudno takim podmiotą konkurować z hurtowniami o większym asortymencie. Dlatego też moim zdaniem przyszłość to hurtownia po 2 zł wielobranżowa online.

Taki profil działalności jest bardziej zdywersyfikowany

Świadczy szerokie usługi i tym samym potencjalnie trafia do szerokiego grona odbiorców i kupców. Tym samym jeśli w jakimś okresie w roku bardziej chodliwy staje się jeden towar od innych, hurtownia wielobranżowa online jest w stanie się utrzymać o obronić swoją pozycję na rynku. W Porównaniu do tradycyjnych lokalnych podmiotów też ma większy bo ogólnokrajowy a czasem między narodowy zasięg, ale również i lepsze ceny. Z reguły operują głównie jako magazyn i małe biuro i tym samym nie muszą martwić się o drogi czynsz w lepszej części miasta. Wystarczy im zazwyczaj jakakolwiek placówka położona w dowolnej części miasta.

Dodatkowo jak już wcześniej wspomniałem, hurtownia wielobranżowa online może konkurować nie tylko ceną. Również może dokonywać ciekawych transakcji wiązanych na różne czasem nie spokrewnione z sobą produkty. coś czego tradycyjne hurtownie nie są w stanie zrobić, albo zwyczajnie są sobie w stanie na to pozwolić. Tym samym internetowa hurtownia może napędzać sprzedaż słabiej promowanych artykułów innej branży za pomocą sprzedawania swoich najlepszych i najbardziej chodliwych towarów.

Następnym razem jak będziecie się zastanawiać nad zakupem jakiegoś towaru albo nad profilem nowej działalności, pomyślcie o internetowych hurtowniach o szerokim asortymencie. Często możecie tam odnaleźć dobre produkty po niższych cenach albo pomysł na interes.