Jak utrzymać naszą restaurację na dobrym poziomie

Według sond przeprowadzonych wśród właścicieli restauracji, 80% restauracji nie daje rady przetrwać w okresie dłuższym niż przez trzy lata. Dotyczy to niemal każdego rynku, przede wszystkim tak zawiłego, którym jest warszawski rynek. Posiadając restaurację, trzeba mieć na uwadzę o kilku bardzo relewantnych kwestiach, żeby się dorobić. Postaramy się poniżej zreferować te czynniki które wpływają na sukces fast-foodu w Polsce. Przede wszystkim, nader ważna jest obsługa. Żadna jadłodajnia nie będzie porządnie prowadzona, jeśli nie zaangażuje się w niej należytych pracowników, spójrzmy na przykład na restauracje w warszawie, tam wszystko jest w najlepszym porządku. Powinna być ona fachowa, powinna mieć doświadczenie w pracy w gastronomii. Kelnerki powinny być pociągające i powinny być przyjacielskie. Na nieszczęście, mnóstwo restauratorów nie wie jak ustrzec się przed błędem angażowania przyciągających kelnerek kierując się maksymą, że użytkownicy dokładnie takie kobiety lubią. Nagminnie niestety nie zwraca się już uwagi na ich umiejętności, a nie ma nic gorszego niż kelnerka, jaka nie wita konsumentów w drzwiach restauracji także kelnerka, która nie jest w stanie powiedzieć nic interesującego o menu w lokalu, w której pracuje.Mus zatrudnienia profesjonalnej obsługi dotyczy też kucharza. Nieraz to właśnie szef kuchni stwierdza o tym, co w restauracji najlepsze, a wobec tego o tym, czy istnieje w niej rozkoszne pożywienie. Jest to wyjątkowo ważne na tak wymagającym rynku, jakim jest Warszawa. Najlepiej jest sprofilować się w konkretnej kuchni i obsługiwać ją codziennie na tym samym pułapie. Przykładem są warszawskie lokale meksykańskie, kierowane przy użyciu jednostek, którzy robią to z silną pasją i którzy wpadli na inicjatywe prowadzenia fast-foodu w związku z tym, że są zachwyceni Meksykiem po feriach w Meksyku, ale dlatego, że ubóstwiają tę kuchnię i znają się na obcej kulturze. Klienci restauracji z reguły to odbierają i wierzą właścicielom, potwierdzając swoją sympatię częstym nadchodzeniem do fast-foodu.
Źródło: www.podgigantami.pl