Pierścionki złote z cyrkoniami – alternatywa dla brylantów?

Biżuteria jako element kobiecej garderoby.

Biżuteria to niezwykle wyjątkowy element kobiecej garderoby. Jest swoistym uzupełniłem ubioru, nadaje mu wyrazistości, a każda kobieta nosząc biżuterię, zyskuje na wdzięku i elegancji. Biżuteria, ta oryginalna, odznacza się przede wszystkim artystycznym wykonaniem. Jest tworzona że szlachetnych materiałów. Biżuteria jubilerska, bo o niej mowa, jest więc wykonywana najczęściej ze złota, srebra lub platyny.

pierscionki-zlote-z-cyrkoniami

Pierścionki złote z cyrkoniami na zaręczyny?

Jako elementy dekoracyjne stosowane są diamenty, szmaragdy, perły, korale czy bursztyn. O ile każdy z nich jest dobrze znany, to oprócz nich w ostatnim czasie, popularne stają się cyrkonie, czyli bezbarwne, syntetyczne kamienie ozdobne. Do biżuterii zalicza się kolczyki, naszyjniki, bransoletki, a także pierścionki. Szczególną grupą pierścionków, są te zaręczynowe. Muszą w końcu być wyjątkowe i niepowtarzalne, podarowane ten jeden, jedyny raz. Chcąc wybrać idealny pierścionek zaręczynowy konieczne jest podjęcie kilku decyzji dotyczących przede wszystkim koloru materiału, fasonu, rozmiaru, a także rodzaju kamienia ozdobnego. Kolor jest bardzo ważny. Bazując bowiem przykładowo, na złocie, możemy wyróżnić kilka jego kolorów, takich jak: złoto białe, żółte, a także złoto dwukolorowe. Przy wyborze fasonu należy zwrócić uwagę na styl biżuterii, jaki nosi kobieta. Rozmiar zależeć zaś będzie od rozmiarów palców u dłoni. Wybierając rozmiar warto zmierzyć wewnętrzną średnicę pierścionka lub porównać go, ze starszym pierścionkiem należącym do tej osoby.

pierscionki-zlote-z-cyrkoaniami-1

Jaki kamień ozdobny pasuje do pierścionka?

Wybór kamienia ozdobnego, to przede wszystkim gust i upodobania estetyczne. Każdy z nich bowiem różni się strukturalne i kolorystycznie. Jaki zatem pierścionek okaże się właściwym wyborem? Na pewno pierścionek z diamentem, wykonany ze srebra lub złota. Dobrym wyborem będą także pierścionki złote z cyrkoniami. Zarówno te pierwsze, jak i drugie, cechuje elegancja i najwyższa jakość, a dzięki swojej trwałości, kamienie ozdobne tego rodzaju, będą mogły cieszyć oko przez długi czas.