Stylowe alby kominijne

Komunia Święta to ważne wydarzenie w życiu każdego dziecka

alba dla dziewczynkiAlba dla dziewczynki

To pierwsze w życiu tak duże wydarzenie. Wiąże się ze wspomnieniami na całe życie. Dzieci w wieku ośmiu lat są już bardzo świadome tego, co się wokół nich dzieje, tego jak wyglądają i chcą wyglądać. Zwłaszcza w takiej chwili jak Komunia Święta, kiedy to oczy wielu osób są zwrócone właśnie na nich.
Słuszny wydaje się wprowadzony od pewnego czasu trend do ubierania wszystkich dzieci w jednolite alby. Dzięki temu mniejsza uwaga jest skupiana na tak przyziemnym aspekcie jak wygląd dzieci, a większą uwagę zyskuje sama ceremonia. Także rodzice dzieci z mniejszym budżetem finansowym nie muszą się obawiać, że ich pociechy będą się gorzej prezentowały w tym dniu. Alby komunijne zarówno dla chłopców, jak i dziewczynek zapewniają, że wszyscy są równi w obliczu Boga.

Alby – nietuzinkowe i piękne

W pierwszej chwili można pomyśleć, że alba dla dziewczynki to bardzo niesprawiedliwe rozwiązanie. Sięgająca do kostek kreacja w żaden sposób nie może być dziewczęca. Alby, większości osób, kojarzą się jedynie z przyodzieniem, jakiego używają chłopcy służący do mszy tzw. ministranci. Jednak w obecnych czasach albę dla dziewczynki można zaprojektować bardzo gustownie. Dzięki zastosowaniu odpowiedniego kroju i atrakcyjnego wykończenia będzie ona w znaczący sposób odróżniała się od alby chłopięcej. Co więcej, może wyglądać zwiewnie, dziewczęco i elegancko. Cała sztuka tkwi w odpowiednim kroju, taliowaniu w pasie, szerszym rękawom nadającym zwiewności. Kluczowe są także dodatki w postaci eleganckich naszyć na piersi oraz dekoracyjnych koronek lub tasiemek na wykończeniu dekoltu, rękawów czy dołu kreacji.

Wszystko to sprawi, że nawet kreacje dla dziewczynek będą się podobały samym zainteresowanym, a dzień Komunii Świętej i biały tydzień będą niezapomnianym wydarzeniem.