Transport publiczny

Jeśli decydujesz się na transport publiczny, weź taksówki lub Ubery lub poprowadź swój samochód na lotnisko w Sydney, a następnie spójrz na dzisiejszy artykuł

lotnisko balice parking

Zrobiliśmy matematykę i parking na lotnisku w Sydney wychodzi na wierzch. Sprawdź różne sposoby dotarcia na lotnisko poniżej i zobacz, jak twoje opcje się stosują – możesz być zaskoczony!

1. Transport publiczny

Publiczny system transportu w Sydney jest całkiem niezły, w porównaniu do, powiedzmy, koszmarów nocnych, które są Melbourne (zawsze późno) i Perth (ogólny brak usług). Sydney ma bezpośredni pociąg do lotniska, z biletem kosztuje 13 dolarów dla dorosłych i 11,60 dolarów dla seniorów, posiadaczy koncesji i dzieci, aby uzyskać dostęp do stacji lotniska. Jest to również dodatek do regularnych opłat za pociąg. Załóżmy, że masz dwóch pasażerów podróżujących ze stacji Bondi Junction na lotnisko – każdy z nich kosztuje 4,20 USD. Tak więc, w obie strony będzie to kosztować 13 x 4 i 4,20 x 4 = 68,80 dolarów.

Porównaj to do kosztu nocnego samodzielnego parkowania na lotnisku w wysokości 69 $ i wiem, który bym wybrał!

2. Taksówki i Ubers

Jeśli podróżujesz z dwiema osobami z Bondi Junction na lotnisko taksówką, taksówkarze szacują koszt tej podróży na 44,95 USD za jednorazową wycieczkę! A więc szukasz podróży powrotnej za 90 USD, jeśli chcesz skorzystać z taksówki.

Uber umieszcza szacunkowe opłaty za tę samą podróż w wysokości do 33 USD w UberX, co daje 66 USD za podróż w obie strony. To jest tak długo, jak długo nie przypadkowo złapać czas naliczania taryfy, gdzie ceny łatwo wspinać się nawet 4 razy normalne stawki!

3. Parking na lotnisku w Krakowie Balicach

Jak już wspomnieliśmy, możesz skorzystać z samoobsługowego parkingu na lotnisko Balice parking za jedyne 69 $ na noc lub tylko 4 dolary (72 USD) za tajny parking. Stawki dzienne znacznie się zmniejszają, im dłużej podróżujesz. Twój samochód jest bezpieczny, cały czas pod nadzorem, a wszystko, co musisz zrobić, to przejechać się prosto z domu lub biura na lotnisko iz powrotem. To naprawdę zbyt łatwe. Są nawet specjalne oferty, częsty program parkowania nagród i usługi myjni, jeśli chcesz wrócić do czystego, błyszczącego samochodu.